Quaresma e seu código alimentar : limites e possibilidades dos alimentos

Detalhes bibliográficos
Ano de defesa: 2018
Autor(a) principal: Batista, Raniérica Silva de Sousa lattes
Orientador(a): Schaper, Valério Guilherme lattes
Banca de defesa: Gaede Neto, Rodolfo lattes, Hammes, Erico João lattes
Tipo de documento: Dissertação
Tipo de acesso: Acesso aberto
Idioma: por
Instituição de defesa: Faculdades EST
Programa de Pós-Graduação: Programa de Teologia
Departamento: Teologia
País: BR
Palavras-chave em Português:
Palavras-chave em Inglês:
Área do conhecimento CNPq:
Link de acesso: http://dspace.est.edu.br:8080/jspui/handle/BR-SlFE/916
Resumo: 42 p.
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O trabalho consiste em uma revisão bibliográfica e utiliza como suporte as referências teóricascomo artigos sobre o tema escolhido para identificar e verificar a relação nutricional das restrições alimentares durante a quaresma para a saúde humana.Religions are characterized by the various forms of food use, besides the meanings and values added to them. Many religions adopt fasting to purify themselves, disconnecting from basic needs such as eating and drinking, to establish a greater connection with God. Christianity has as one of its greatest celebrations Easter, representing the resurrection of Christ, preaching Lent as a preparation for that moment. Lent is marked by penances, fasts, prayers and especially by the abstention of red meat. Red meat has numerous nutrients such as proteins, minerals and vitamins essential for the human body. The work consists of a bibliographical review and uses as support theoretical references as articles on the theme chosen to identify and verify the nutritional relationship of food restrictions during Lent for human health.Submitted by Gabrecht Valdeci (biblio.atendimento@est.edu.br) on 2018-10-26T18:44:08Z No. of bitstreams: 2 batista_rss_tmp596.pdf: 331344 bytes, checksum: 45c6bc88a08ed43d560c0684c37afa37 (MD5) license_rdf: 0 bytes, checksum: d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e (MD5)Approved for entry into archive by Allan Krahn (allan@est.edu.br) on 2018-11-23T14:07:07Z (GMT) No. of bitstreams: 2 batista_rss_tmp596.pdf: 331344 bytes, checksum: 45c6bc88a08ed43d560c0684c37afa37 (MD5) license_rdf: 0 bytes, checksum: d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e (MD5)Approved for entry into archive by Allan Krahn (allan@est.edu.br) on 2018-11-23T14:13:28Z (GMT) No. of bitstreams: 2 batista_rss_tmp596.pdf: 331344 bytes, checksum: 45c6bc88a08ed43d560c0684c37afa37 (MD5) license_rdf: 0 bytes, checksum: d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e (MD5)Made available in DSpace on 2018-11-23T14:13:46Z (GMT). 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